Címlap Képzések, továbbképzések
Képzések, továbbképzések
Önkénteseket keresünk PDF Nyomtatás E-mail

Szeretnénk Önnek röviden bemutatni a szervezetünket, valamint a képzést, amire jelentkezik.


Az S.O.S. Telefonos Lelkisegély Szolgálat Szegeden 35 éve folyamatosan működő, elérhető segítségnyújtási forma. Napi 24 órában fogadja a hívásokat. Fő tevékenysége a lelki segítségre szoruló emberek hívásainak fogadása.

A telefonos segítés jellemzője az anonimitás és a személyközpontú segítő beszélgetés.

A szolgálat tevékenységét speciálisan képzett önkéntes ügyelők végzik. A karitatív munka havonta a következő elfoglaltságokkal jár: 3x12 óra éjszakai vagy nappali ügyelet (önként választott időpontokban), heti 1 esti szakmai megbeszélés, alkalmanként 2 óra.

A képzést kizárólag leendő önkénteseink részére indítjuk.

A jelentkezők kiválasztása egyéni interjúval és néhány pszichológiai teszt kitöltésével történik a segítő készségek, attitűdök felmérésére. A személyiségünk a munkaeszközünk, fontos a fejlett önismeret, a lelki terhelhetőség.

Jelentkezési feltétel: minimum középfokú végzettség, 23-65 éves életkor, nyitottság, jó kommunikációs készség.

Szívesen várjuk mindazok jelentkezését, akik hisznek abban, hogy egy beszélgetés segítséget nyújthat, s nyitott szívvel tudják meghallgatni a hozzánk fordulókat, s hosszabb távon is tudnak áldozni szabadidejükből mások segítésére.

A képzés összesen 120 órában, heti egy alkalommal – esti vagy hét végi időpontban – kb. 5 hónapig tart.

A 120 órás képzés lehetőséget ad az önismeret és a hatékony kommunikáció fejlesztésére, a segítő beszélgetés megtanulására. Mindezek a privát életben is megkönnyíthetik a kapcsolatok működését.

Részei: önismereti pszichodráma: 60 óra. A tréning 60 órás, önköltséges (30.000 Ft). 60 óra elmélet és gyakorlati felkészítés. A képzés szakmai részének költségeit a szolgálat vállalja. Elméleti részekkel, s a témákhoz illeszkedő feladatokkal, szituációs és telefonos helyzetgyakorlatokkal készülnek fel a leendő ügyelők a hívások fogadására. A képzés vizsgával zárul, s tanúsítványt ad.

A szolgálat önkéntesei számára folyamatos fejlődési, tanulási lehetőséget biztosítunk (képzések, konferenciák, esetmegbeszélések), illetve szupervíziót és közösségi programokat.

A képzés 2016 októberében indul, s előreláthatólag március végéig tart.

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 30.

Az alábbi elérhetőségen várjuk jelentkezését: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az alábbi elérhetőségen várjuk jelentkezését: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Honlapunk: http://www.lelkisegely-szeged.hu/

 

 

 


Idézet
„Ne félj megtenni egy nagy lépést. Egy szakadékot sem lehet két kis ugrással átszelni.”

David Lloyd George